Stuyven op zoek naar derde BK-medaille en aast op vrije rol in de Tour: "Zo'n titelrace is niet simpel"

Stuyven op zoek naar derde BK-medaille en aast op vrije rol in de Tour: "Zo'n titelrace is niet simpel"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven is weer net op tijd in vorm zodat er met hem ook rekening moet worden gehouden op het BK. Tenslotte eindigde hij telkens derde de twee voorbije jaren. Op naar de derde medaille en deze keer nog een paar trapjes hoger? Het hangt vooral af van de 'decision making'.

Het verhaal van Stuyven is wel bekend: een slecht voorjaar waarin hij het vooral mentaal lastig had en met privéproblemen kampte. "Op een bepaald moment zei ik zelfs tegen mijn vriendin Elke: 'Ik zou willen dat het voorjaar al voorbij was'. Dat was vlak na Milaan-Sanremo", aldus Stuyven in Het Laatste Nieuws.

Ik acht mezelf niet kansloos zondag 

Maar genoeg over het verleden. Focussen op het heden en de nabije toekomst. Zoals daar is het BK in Gent. "Ik acht mezelf niet kansloos zondag. Maar zo'n titelrace is niet simpel. Je moet de hele dag alert zijn, zelf uit je kot durven te komen en op de juiste momenten de juiste beslissingen nemen. Dat maakt het ingewikkeld."

Nadien volgt uiteraard de Ronde van Frankrijk. Het is niet zo dat Stuyven vreest daar drie weken in dienst van Richie Porte te moeten rijden. "We hebben genoeg jongens mee die hem kunnen bijstaan en beschermen in de cols. Ik ga ervan uit dat ik wel de nodige vrijheid zal krijgen om een ritzege na te streven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties