Jasper Stuyven geeft een duidelijke kijk over zijn rol in de Tour de France: "Dat is de ambitie waarmee ik start"

Nils Wens
| 0 reacties
Jasper Stuyven geeft een duidelijke kijk over zijn rol in de Tour de France: "Dat is de ambitie waarmee ik start"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven is door zijn ploeg Trek-Segafredo geselecteerd voor de Tour de France. Na een voorjaar met veel pech, lijkt hij zijn vorm wel terug beet te hebben na sterke prestaties in de Ronde van Zwitserland en het BK.

Op de persconferentie van Trek-Segafredo vertelt hij dat het toch wel uniek is om in Brussel te starten. "Het is een speciaal gevoel. De etappe is dicht bij huis en de finale is nog dichter bij huis. Het is uniek om hier te mogen rijden."

Rol in de Tour

Over zijn rol in de Tour is hij duidelijk. "Ik heb een vrije rol, dus ik mag mijn eigen ambities najagen. In de bergritten zal de kans op een overwinning klein zijn, dus wil ik daar Porte zo veel mogelijk bijstaan. Ik kan hem bijvoorbeeld in de juiste positie afzetten voor een col."

Twee keer probeerde Stuyven al, maar een ritoverwinning in de Tour zat er voorlopig nog niet in. Daar wil hij dit jaar verandering in brengen. "Het was twee keer net niet, dus nu hopelijk net wel. Dat is de ambitie waarmee ik start."

Beste vorm

Na een minder voorjaar, loopt het de laatste weken terug beter voor Stuyven met enkele sterke resultaten in de Ronde van Zwisterland en het BK. Stuyven is tevreden over die laatste weken. "Ik ben blij dat ik mijn niveau terug te pakken heb." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties