Jasper Stuyven wil zich mengen in de massasprints, maar: "Dat is niet mijn prioriteit"

Nils Wens
| 0 reacties
Jasper Stuyven wil zich mengen in de massasprints, maar: "Dat is niet mijn prioriteit"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven heeft van zijn ploeg Trek-Segafredo een vrij rol gekregen in de Tour de France. De Belg heeft in de winter aan zijn houding gewerkt voor in de sprint, maar dat is in de Tour volgens hem geen prioriteit.

Het zal voor Stuyven zaak zijn om in het juiste wiel te zitten. "Het is belangrijk om een ploeg te hebben voor de massasprint en dat heb ik hier niet. Ik zal op voorhand het juiste wiel moeten pakken en dan is het kwestie van uit de miserie te blijven."

Volgens hem is een massasprint in de Tour helemaal anders dan normaal. "Het moet allemaal meezitten om fris aan de sprint te komen. Er zullen kansen zijn, maar de pure massasprint in de Tour is van een ander niveau."

Overgangsritten

Toch is Stuyven niet alleen in de Tour om mee te doen aan een massasprint. "er zijn veel overgangsritten, dus daar zal de vorm van de dag bepalen of ik mee kan dingen voor een resultaat. Ik ga proberen mee te gaan in enkele ontsnappingen."

BK

Stuyven blikte ook nog even terug op het BK. Hij probeerde het via een ontsnapping, maar hij werd uiteindelijk toch terug gegrepen. Hij wilde naar eigen zeggen niet wachten op een massasprint. "Ik heb de voorbije twee jaar op het podium gestaan op het BK. Ik ben niet naar Gent gegaan om zilver of brons te pakken, dus voor mij was het “all-in or nothing”."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties