Stuyven weet waarom achtervolging op Alaphilippe niet op gang kwam: "Dat is een beetje typisch"

Stuyven weet waarom achtervolging op Alaphilippe niet op gang kwam: "Dat is een beetje typisch"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven toonde zijn goede vorm door op de lastige aankomst in de derde Tourrit naar een knappe derde plaats te sprinten. Enkel Michael Matthews was nog een tikkeltje rapper. Maar nog belangrijker: Julian Alaphilippe was al een kleine halve minuut binnen.

Jasper Stuyven kan gerust leven met Alaphilippe als ritwinnaar. "Ik wilde er echt wel voor gaan", benadrukte de Belg van Trek-Segafredo bij Sporza. "Alaphilippe was wel de sterkste. De wind speelde een rol. Als je dan voorop kunt blijven, ben je een verdiende winnaar."

Toch had er misschien meer gedaan kunnen worden in de achtervolging. Daar was niet echt organisatie. "Dat is een beetje typisch. Ineos rijdt om de klassementsmannen vooraan te houden. Ook andere ploegen wilden hun kopmannen en sprinters beschermen. Dan schieten er geen helpers meer over en wordt er naar elkaar gekeken."

Dit bewijst dat de benen nog altijd goed zijn 

Jasper Stuyven

Voorts was het zoals verwacht ook een nerveuze etappe. "Het was wat ik ervan verwacht had: superhectisch. Positioneren was superbelangrijk. Als je bij de eerste twintig zat, viel het wel nog goed mee. Daarachter zal het wel chaos geweest zijn." Stuyven onthoudt vooral zijn goede uitslag. "Na Zwitserland had ik al veel vertrouwen. Dit bewijst dat de benen nog altijd goed zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties