Patrick Lefevere bevestigt vertrek van sterkhouder

Patrick Lefevere bevestigt vertrek van sterkhouder
Foto: © photonews

Het team van Patrick Lefevere is alweer aan de winnende hand en ditmaal in de Ronde van Frankrijk. Het is allemaal niet zo evident, want Deceuninck-Quick.Step is daar toch met een paar renners die de ploeg gaan verlaten. Ook ritwinnaar Elia Viviani gaat dat doen.

"Iedereen weet dat hij de ploeg verlaat", zei Lefevere aan Sporza. De Italiaanse sprinter werd de laatste maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Cofidis, maar dat werd nog niet bevestigd vanuit het kamp van Deceuninck-Quick.Step. Tot nu. "Ik heb iedereen gevraagd om te koersen alsof ze nog vijf jaar bij ons gaan rijden en professioneel te zijn."

Het was toch niet zo evident om in Nancy de ritwinnaar te leveren. "We wilden Asgreen laten recupereren na zijn verschrikkelijke valpartij. Als je ziet dat gele trui Alaphilippe zich dan bemoeit met de lead-out... dat is fantastisch. We hebben heel zwaar ingezet op Viviani en zijn trein. We zijn uitermate blij."

MET MAS VOOR TOP VIJF

Lefevere is ook oprecht gelukkig voor Viviani zelf. "Die jongen is op oneerlijke wijze gediskwalificeerd geweest in de Giro en heeft daar heel lang mee gezeten." In de Tour heeft de spurtbom dus wel al gedaan wat van hem verwacht werd. Het is nu stilaan uitkijken naar hoe ver Mas kan geraken in het klassement. "Hij werd vorig jaar tweede in de Vuelta en had met iets meer durf en ervaring gewonnen kunnen hebben. We hopen op de top vijf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties