🎥 Staaltje rekenkunde hielp Ben Hermans aan tweede eindzege in Oostenrijk, dochtertje Julie showt leiderstrui

🎥 Staaltje rekenkunde hielp Ben Hermans aan tweede eindzege in Oostenrijk, dochtertje Julie showt leiderstrui
Foto: © photonews

Ben Hermans schreef als eerste renner ooit voor het tweede jaar op rij de Ronde van Oostenrijk op zijn naam. Het is dus lang niet evident. Zeker omdat zijn voorsprong met nog de slotrit naar de Kitzbüheler Horn beperkt was, maar Hermans hield vlot stand.

Op vier kilometer van de aankomst was Hermans al zo goed als zegezeker. "Ik zag concurrenten O'Connor en Anacona lossen, maar niet veel later vertrok Sepulveda. Daardoor was het nog even rekenen, maar mijn eindzege kwam niet meer in gevaar", zegt de eindwinnaar in Het Laatste Nieuws.

KNIEBLESSURE NOG GEEN VOLTOOID VERLEDEN TIJD

Hermans liep een zware knieblessure op in de Waalse Pijl en die laat zich nog altijd gevoelen. "Met mijn vorm zit het wel goed, anders zou ik niet in staat zijn om zo'n pittige rittenkoers te winnen, maar zo sterk als vorig jaar voel ik me zeker nog niet."

Het zal hem niet tegenhouden om te genieten van zijn overwinning in Oostenrijk. Wie er alvast dolblij mee is, is dochtertje Julie. Zij heeft de leiderstrui uit de Ronde van Oostenrijk zich al eigen gemaakt en ziet er met een bril op uit als een echte wielerkenner.

Ondertussen doet een bijzonder verhaal de ronde. Israel Cycling Academy zou interesse hebben om de WorldTour-licentie van Katusha over te nemen. "Dat zou voor de ploeg een goede zaak zijn. Maar hoe concreet die piste is, weet ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties