De tweede rustdag is aangebroken! Hoe staat het ervoor in de verschillende klassementen?

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
De tweede rustdag is aangebroken! Hoe staat het ervoor in de verschillende klassementen?
Foto: © photonews

De Tour nadert stilaan zijn ontknoping en dat wil zeggen dat er in alle klassement nog maar enkele kanshebbers zijn. Hoe staat elk individueel klassement er nu voor?

Geel

In de strijd om geel is de spanning te snijden. Alaphilippe is vooralsnog leider, maar kreeg gisteren toch in tik in de loodzware etappe naar Foix. Vervolgens staat het van nummer twee tot en met nummer zes op 39 seconden van elkaar, ongezien spannend dus. Aangezien er nog heel wat klimkilometers op het programma staan, lijkt Thibaut Pinot heel veel kans te maken. Toch moet er ook zeker rekening gehouden worden met Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Emanuel Buchmann, Egan Bernal en Mikel Landa. 

Groen

Wanneer Peter Sagan meedoet, lijkt de strijd om de groene trui altijd al op voorhand gestreden. Ook dit jaar ziet het er zo naar uit want de Slowaak heeft opnieuw een straatlengte voorsprong. Sonny Colbrelli en Michael Matthews zijn de eerste achtervolgers, maar het grootste gevaar komt misschien van de snellere Elia Viviani. Hij volgt intussen wel al op 100 punten en moet op dit moment ook knechten voor de gele man Alaphilippe.

Bollen

In de strijd om de bollen ligt net zoals voor het geel de weg nog volledig open. Tim Wellens staat momenteel aan de leiding, maar de nakende hittegolf zal hem zeker niet helpen. Klassementsman Thibaut Pinot is voorlopig zijn grootste concurrent, maar die zijn focus ligt uiteraard op een groter doel. Er zijn in de komende etappes nog talloze bergpunten te verdienen en het zal voor Wellens bijzonder moeilijk worden om de trui te behouden.

Wit

Zoals verwacht is er geen competitie meer om de witte trui. Het Colombiaanse wonderkind Egan Bernal heeft een voorsprong van meer dan 12 minuten op David Gaudu. Enric Mas zakte er compleet door in de etappe naar Foix en volgt al op meer dan een half uur. Naast de witte trui zal Egan Bernal ongetwijfeld ook nog denken aan het geel. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties