Opnieuw feest bij Lotto Soudal: hattrick compleet in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Opnieuw feest bij Lotto Soudal: hattrick compleet in de Tour
Foto: © photonews

Caleb Ewan heeft de etappe na de tweede rustdag in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Na een massasprint was de pocketsprinter van Lotto Soudal sneller dan Elia Viviani (Deceuninck-Quick.Step) en Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Net als in België was het in Frankrijk een bloedhete dag dinsdag. Toch hadden vijf renners er onder een stralende zon zin in om er iets leuks van te maken in wat eigenlijk de voorlaatste kans voor de sprinters was. Thuisrijders Gougeard (AG2R-La Mondiale) en Rossetto (Cofidis) kregen het gezelschap van oudgediende Bak (Dimension Data), Ourselin (Total-Direct Energie) en Wisniowski (CCC).

Het peloton gaf de goedkeuring, maar toch liep de voorsprong nooit op tot meer dan 2 minuten. Een heel aantrekkelijke etappe kregen we niet te zien. Het peloton werd wel opgeschrikt door eerst een valpartij van Geraint Thomas - zonder veel erg - en Jakob Fuglsang. De Deen, negende in het klassement, moest de Tour in mineur verlaten. 

De vijf hadden duidelijk nog wat energie opgespaard voor de finale, maar in de laatste kilometers waren ze er aan voor de moeite. In de slotkilometer ging het er hectisch aan toe, maar uiteindelijk kwam Deceuninck-Quick.Step met een indrukwekkend treintje. 

Indrukwekkende Ewan

Morkov lanceerde Viviani op een perfecte manier, maar de manier waarop Ewan nog over alles en iedereen ging, was ronduit indrukwekkend. De Italiaan werd tweede, Groenewegen nipt derde. Het geel blijft om de schouders van Alaphilippe. Ook Sagan en Wellens mochten opnieuw het podium op voor het groen en de bollen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties