🎥 Jasper Stuyven kan opmerkelijke statistiek voorleggen: "Een leuke kleine prijs"

🎥 Jasper Stuyven kan opmerkelijke statistiek voorleggen: "Een leuke kleine prijs"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De fans van Jasper Stuyven mogen blij zijn met wat ze in de Tour van hun favoriete renner te zien krijgen. Vorig jaar werd hij de kampioen van de regelmaat genoemd wegens zijn prestaties in het voorjaar. Stuyven toont nu diezelfde regelmaat in de Tour.

Liefst acht keer eindigde hij al in de top tien in een rituitslag. Wat dus wil zeggen: in de helft van alle etappes. "Het is een leuke kleine prijs", kan Stuyven deze statistiek wel smaken. "Ik hoop altijd beter te doen, maar ik denk dat je in een sprint in de Tour tevreden moet zijn met deze uitslagen." 

In de meest recente etappe speelde de hitte ook een grote rol. "In de eerste uren was iedereen aan het afzien. In de finale gaat de adrenaline door je lijf en heb je geen tijd om er over na te denken. Het kan wel een effect hebben op het herstel van sommige mannen de volgende dagen."

In de rit met aankomst in Gap zoekt Stuyven misschien wel de ontsnapping op. "Ik denk dat het de laatste kans is voor niet-klimmers, met uitzonderig van Parijs. Het is een leuke etappe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties