De Gendt en Wellens verklaren hun vriendschap én kijken vooruit: "Ik ga niet voor de bolletjestrui"

De Gendt en Wellens verklaren hun vriendschap én kijken vooruit: "Ik ga niet voor de bolletjestrui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan topsport kan je wel degelijk vrienden overhouden. Thomas De Gendt en Tim Wellens zijn nog lang geen 'fin de carrière', maar dat ze vrienden zullen blijven, staat wel al vast. In een uitgebreid gesprek leggen ze uit waarom ze het zo goed met mekaar kunnen vinden.

De Gendt is zich ervan bewust dat het toch niet vanzelfsprekend is, vrienden maken in de koers. "Feit is: die 'klik' komt er niet met iedereen", zegt de bergkoning van de Vuelta in HLN. "Ik kom met veel van mjn ploegmaats goed overeen, deel met de meesten onder hen graag de kamer. Maar een vriendschap uitbouwen, is toch nog wel iets anders."

HUMOR DEEL VAN DE VERKLARING

Dat ze dezelfde humor delen, is mogelijk een belangrijk deel van de verklaring. Daarbij is Wellens vooral de luisteraar. "Ik vind Thomas' opmerkingen en grappen top. Altijd heel gevat, zeer ad rem. Daar moet je toch een bepaalde intelligentie voor hebben. Hij vertelt mopkes, ik mag lachen."

Op sportief vlak ligt er voor hen beiden wel wat te wachten de volgende dagen. Alhoewel. "Ik ga niet voor de bolletjestrui", verkondigt De Gendt. "Als ik mee ben en Tim niet, zal ik de punten uiteraard proberen weg te snoepen. Maar op basis van jouw aanvallende koersstijl verdien je de trui meer dan ik", richt de ritwinnaar zich tot zijn ploegmaat.

ZOVEEL MOGELIJK MEEGRAAIEN

"Het grootste gevaar zal wellicht komen van de klassementspionnen die de ritten winnen in Tigne en Val Thorens en aan de finish veel punten sprokkelen", analyseert De Gendt verder. "Blijf dus doen waar je mee bezig bent, Tim: graai zoveel mogelijk mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties