Klassement nog aangepast: Alaphilippe en Kruijswijk doen er een licht voordeel mee

Klassement nog aangepast: Alaphilippe en Kruijswijk doen er een licht voordeel mee
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mogelijk kan er dan toch nog gestreden worden voor het klassement op de voorlaatste dag van de Tour, maar niet iedereen was het eens met de tijdsopnames boven op de top van de Iseran. Het klassement is bijgevolg nog eens herzien en uiteindelijk ook lichtjes aangepast.

Er was al wrevel omdat op het moment dat de renners de Iseran aan het beklimmen waren, ze niet wisten dat de 'aankomst' boven op de top van die klim zou liggen. Voornamelijk de mannen van Jumbo-Visma beweerden daar nog niet het volle pond te hebben gegeven, maar de organisatie besloot toch de tijden boven op de klim te laten tellen.

TIJDSOPNAMES VOOR DISCUSSIE VATBAAR

De tijdsopnames op zich zorgden ook voor discussie. Zo kreeg Steven Kruijswijk aanvankelijk 1'03" aan de broek gesmeerd, terwijl beelden aantoonden dat hij de top bereikte op 58 seconden van Bernal. De wedstrijdjury bindde en heeft Kruijswijk inmiddels 5 seconden dichter gezet in de stand. De Nederlander staat nu op 1'23" van Bernal en nadert tot op 12 seconden van Thomas, die derde staat.

Het herbekijiken van de beelden leverde ook de voormalige gele trui lichte winst op. Alaphilippe ging er drie seconden vooruit. Zijn achterstand op Bernal bedraagt dus geen 48, maar wel 45 seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties