🎥 Caleb Ewan heeft afspraak met de geschiedenis

🎥 Caleb Ewan heeft afspraak met de geschiedenis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De bergen zijn achter de rug en er zullen er niet veel blijer om zijn dan Caleb Ewan. Niet alleen omdat het afzien bergop voorbij is, maar ook omdat de Australiër nog een hele mooie kans op ritwinst krijgt. Toont de spurter van Soudal Lotto nogmaals zijn snelle benen?

Als enige van de sprinters wist hij al twee ritzeges te behalen in de Tour. Het zou een droomscenario zijn om in Parijs nummer drie binnen te halen. "De sprint op de Champs-Élysées is diegene die je echt wil winnen. Het gaat mijn eerste kans zijn en ik hoop dat ik de overwinning kan behalen."

Het was zwaar om hier te geraken 

Als rappe man is het evenzeer al een prestatie om de Tour te kunnen uitrijden. "Het was zwaar om hier te geraken. Na mijn twee overwinningen ging ik in survival modus", legt Ewan zijn aanpak uit. "Ik ben er beter doorgekomen dan ik verwacht had."

Dat belooft mogelijk ook het beste voor de afloop van de laatste etappe. Wel is het oppassen, want niet alle kasseien op de Champs-Élysées liggen even goed. "Ik zal de beste kant van de weg moeten kiezen. Ik hoop op goede benen. Het hele team gaat alles geven en hopelijk eindigen we met een mooie uitslag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties