🎥 Alaphilippe viert met fans en komt met belangrijke aankondiging voor volgend jaar

🎥 Alaphilippe viert met fans en komt met belangrijke aankondiging voor volgend jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe mocht op het podium in Parijs als winnaar van de Superstrijdlust. De indruk die hij naliet en zijn vechtlust gedurende drie weken zullen nog lang bijblijven. Het was eigenlijk toch wel een beetje zijn Tour. Tegelijkertijd is de eendagscoureur in hem nog altijd levend en wel.

Aan de teambus van Deceuninck-Quick.Step troepte een massa volk samen om een blik te vangen van Alaphilippe, wiens populariteit tijdens deze Ronde van Frankrijk steeg naar ongekende hoogten. Hij werd er toegezongen door zijn fans en vond dit het ideale moment om even de Viking uit te hangen.

Na de finish in Parijs schoof hij ook aan voor een interview bij France TV. "Het was een droom om de gele trui één dag te dragen. Uiteindelijk heb ik hem zelfs veertien dagen mogen dragen en heb ik twee etappes gewonnen", maakt een gelukkige Alaphilippe de balans op.

LIEVER VLAANDERENS MOOISTE DAN TOURKLASSEMENT

De Fransman liet zich niet gek maken met het oog op een eventuele Tourzege. "Ik ga niet zeggen dat ik er nooit in geloofd heb, maar het zat niet in mijn hoofd. Misschien wordt het algemeen klassement iets waar ik me in de toekomst op zou toeleggen, maar volgend jaar helemaal niet. Dan wil ik me eerst aan de Ronde van Vlaanderen wagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties