Soudal Lotto heeft absolute sprintkoning uit de Tour in zijn rangen: "Kreeg tranen in de ogen"

Soudal Lotto heeft absolute sprintkoning uit de Tour in zijn rangen: "Kreeg tranen in de ogen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De waardeverhoudingen onder de sprinters in de Tour waren klaar en duidelijk. Heette het vooraf nog dat Groenewegen de snelste man ter wereld was, dan moet die mening toch grondig herzien worden. Er stond geen maat op Caleb Ewan. Ook niet op de Champs-Élysées.

Terwijl het op de Franse boulevard toch altijd een sprint is waarin onverwachte zaken gebeuren. Hoe had Ewan het eigenlijk aangepakt? "We zaten behoorlijk achteraan, maar ik was geduldig. Ik koos een wiel en besloot langs de rechterkant van de baan te gaan."

ONGELOOFLIJK TWEEDE DEEL

Het bleek de goede optie voor de Australiër. "Dat was mij door andere sprinters wel afgeraden, maar ik had voldoende snelheid." Zeg dat wel. Eerste Tour, drie ritzeges. Wat een feest voor de spurtbom van Soudal Lotto. "In het eerste deel van de Tour kwam ik nogal langzaam op gang, maar in een ongelooflijk tweede deel won ik iedere sprint."

De slotetappe bracht dan nog de kers op de taart. Het deed toch wel iets met hem, om het ook op die mythische aankomst te kunnen afmaken. "Toen we de Champs-Élysées opreden, kreeg ik tranen in de ogen. Het is ongelooflijk om hier te kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties