Trainer van Wout van Aert stelt prioriteit en overweegt zelfs schrapping van volledige veldritseizoen

Trainer van Wout van Aert stelt prioriteit en overweegt zelfs schrapping van volledige veldritseizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout van Aert dreigen het nog een paar frustrerende maanden te worden, want liefst van al zou hij zo snel mogelijk weer op de fiets zitten. Alleen moet er om te herstellen van ernstige blessures soms tijd genomen worden. En dat herstel gaat voor alles, onderstreept Marc Lamberts.

Hoe lang zou Wout van Aert nu juist buiten strijd zijn? Ook zijn personal coach heeft er het raden naar. "Niemand die het op dit moment exact kan inschatten", zegt Marc Lamberts in HLN. "Het was hoe dan ook geen mooie blessure. De operaties zijn goed verlopen, maar het zal tijd kosten om volledig te genezen. Dat laatste is voor mij ook prioriteit."

DESNOODS VELDRITSEIZOEN OVERSLAAN

Dat heeft zo zijn gevolgen voor het programma van eind 2019. "De start van het nieuwe veldritseizoen zou hij in elk geval aan zich laten voorbijgaan." Van Aert zal dus zeker pas na oktober beginnen crossen. En mogelijk zelfs... Helemaal niet. "Desnoods slaat hij het veldritseizoen helemaal over en komt hij weer op volle kracht in het klassieke voorjaar van 2020."

Lamberts benadrukt dat zijn herstel voorrang moet krijgen op al de rest. Van de datum waarop de renner zu moeten beginnen crossen, ligt Lamberts niet wakker. "Eigenlijk maakt het niet uit. Eerst wil ik dat hij 100% geneest. Weer coureur wordt. En op WorldTour-niveau zijn plaats aan de absolute top, waar hij thuis hoort, opnieuw inneemt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties