Mettepenningen: "Wat een Tourwinnaar op een criterium kost? Toch snel 50.000 euro"

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Mettepenningen: "Wat een Tourwinnaar op een criterium kost? Toch snel 50.000 euro"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat renners kiezen er deze week voor om na de Ronde van Frankrijk nog deel te nemen aan een criterium. Jeroen Mettepenningen legde bij Radio 1 uit wat dat ongeveer kost.

Jurgen Mettepenningen is de manager van veldritteam Pauwels Sauzen-Bingoal en organiseerde intussen enkele jaren geleden het criterium van Sint-Niklaas. Dat criterium bestaat intussen niet meer, Aalst bestaat wel nog en organiseerde zijn criterium gisteren.

In Aalst stond Tourwinnaar Egan Bernal aan de start: "Zijn aanwezigheid is heel mooi en is deels prestige, maar het kost ook veel geld. Je spreekt dan toch makkelijk over om en bij de 50.000 euro voor de gele trui", vertelt Mettepenningen bij Radio 1. "Dat is niet evident want je moet dat geld binnenhalen met lokale sponsoren of dankzij de stad."

Weinig renners willen het nog

Hij legde ook uit hoe Aalst Bernal kon binnenhalen: "Tijdens de Tour circuleert er al een prijslijst. Er is daar een manager aanwezig en die doet de onderhandelingen voor alle organisatoren, dat is erg makkelijk. Je moet echt wel wachten tot je ongeveer zeker bent wie de Tour wint, zo kunnen je alles op alles zetten om de gele trui binnen te halen."

Ook merkt Mettepeningen op dat minder en minder renners nog interesse tonen: "Vroeger was een criterium een groot feest, maar dat wordt duidelijk minder. Niet alle renners lijken er nog zin in te hebben." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties