Na de overwinning van de 22-jarige Bernal: Lefevre vertelt wanneer Evenepoel wellicht zijn eerste Tour rijdt

Simon Wauters
Simon Wauters
| 17 reacties
Na de overwinning van de 22-jarige Bernal: Lefevre vertelt wanneer Evenepoel wellicht zijn eerste Tour rijdt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Egan Bernal won afgelopen weekend op amper 22-jarige leeftijd al de Ronde van Frankrijk. Het deed heel veel Belgen dromen dat ook Remco Evenepoel sneller dan verwacht de Tour kon winnen.

Evenepoel reageerde zelf behoorlijk bescheiden tegenover Sporza na het Criterium van Aalst maandag. “Je kan alleen maar respect hebben voor zijn resultaten.  Het is zeker niet evident om op die leeftijd de Tour te winnen. Kan ik zijn prestatie evenaren? Zeg nooit nooit, maar wat Bernal gedaan heeft is uniek. Hij woont ook grote hoogte.”

Het was al langer duidelijk dat Evenepoel in 2020 nog niet aan de start van de Tour zou staan, maar nu ging Patrick Lefevere nog een stapje verder. In een gesprek met VTM vertelde de manager van Deceuninck–Quick-Step namelijk dat Evenepoel de Tour wellicht pas in 2023 zal rijden. Evenepoel zal op dat moment 23 zijn. Wél kan hij eerder al de Giro en de Vuelta rijden.

Bernal reed vorig jaar op zijn 21e zijn eerste Ronde van Frankrijk. Hij was toen de jongste van het pak. Dit jaar was dat Jasper Philipsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties