Wout van Aert slaakt zucht van opluchting: "In Frankrijk niet op juiste manier geopereerd"

Wout van Aert slaakt zucht van opluchting: "In Frankrijk niet op juiste manier geopereerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert is opnieuw thuis. Dat alleen al is iets om toch wel blij van te worden. Want tijd spenderen in het ziekenhuis, dat heeft de ritwinnaar uit de Tour nu wel genoeg gedaan. Vooral dat de eerste operatie niet perfect was uitgevoerd, zorgde toch voor zorgen in het kamp-Van Aert.

Op al die overnachtingen in het hospitaal had Van Aert niet gerekend. "Ik ben blij dat ik eindelijk uit het ziekenhuis ben", opent de renner van Jumbo-Visma bij Sporza. "Ik ben er 12 nachten gebleven. Dat had ik zelf niet gedacht na mijn val. Met mijn hoofd zat ik al thuis. Als je dan langer in het ziekenhuis ligt dan de koers duurt, is dat een enorme tegenvaller."

VEEL HULP NODIG

Van Aert heeft wel nog steeds veel hulp nodig. "Voorlopig kan ik nog niet veel. Met krukken kan ik een paar stappen zetten, maar daar houdt het een beetje op." Niet onlogisch als je tweemaal op korte tijd onder het mes moet. Maar die tweede operatie in Herentals drong zich wel op. "Toen chirurg Toon Claes zei dat ik in Frankrijk niet op de juiste manier was geopereerd, was ik toch angstig."

Inmiddels heeft die vrees weer plaats gemaakt voor optimisme. "Alles is nu goed opgelost. Op termijn zal ik weer mijn volledige kracht hebben in mijn rechterbeen en dat is het belangrijkste." Een datum plakken op zijn terugkeer, doet Van Aert voorlopig niet; "Ik dacht dat ik vrij snel terug zou zijn en dat werd bijgeschaafd. Nu bekijk ik het zoals het loopt. Als ik er hard voor werk, dan zal ik op mijn normale niveau terugkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties