Jan Bakelants verdedigt de Belgische eer bij Sunweb in BinckBank Tour, tactische plannen kunnen variëren

Jan Bakelants verdedigt de Belgische eer bij Sunweb in BinckBank Tour, tactische plannen kunnen variëren
Foto: © photonews

Op het einde van de Tour mocht hij in Vive le Vélo nog eens zijn zegje doen, maar nu kan Jan Bakelants gewoon weer de pedalen laten spreken. Zaterdag deed hij al mee aan de Clásica San Sebastián. Op 12 augustus zal 'Bakie' ook aan de start staan van de BinckBank Tour.

Bakelants is de enige Belg in de selectie van Sunweb voor de BinckBank Tour. Komen voorts nog aan de start van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers: Søren Kragh Andersen, Roy Curvers, Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis, Casper Pedersen en Martijn Tusveld.

De aanpak van Sunweb in die wedstrijd kan variëren van dag tot dag. "We verwachten dat het opnieuw een secondespel zal worden", zegt trainer Michiel Elijzen. "We gaan dus focussen op het pakken van seconden in de tussensprinten, de kleine en pittige rit in de Ardennen, de tijdrit en de laatste etappe."

BEVESTIGT HIRSCHI GOEDE VORM?

Sunweb heeft wel wat renners om naar voren te schuiven. "Met Søren hebben we een renner die voor een goede uitslag in het klassement kan gaan, maar Marc toonde ook zijn goede vorm met een schitterende derde plaats in San Sebastián. Hij kan ver geraken. We zullen dag na dag elke rit bekijken om het best mogelijke plan op te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties