Al vroeg probleempje bij de Belgen: Thomas De Gendt rijdt veel te rap voor landgenoot

Al vroeg probleempje bij de Belgen: Thomas De Gendt rijdt veel te rap voor landgenoot
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België is aan zet op het Team Relay op het Europees Kampioenschap. Afwachten wat dat geeft, maar het zou wel straf zijn moesten onze landgenoten de overwinning grijpen. De verhoudingen binnen het team zijn immers niet echt gelijk, met Thomas De Gendt als veruit de sterkste man.

Het Team Relay is een gemengde ploegentijdrit, waarbij eerst drie mannen samen hun tijdrit afhaspelen en nadien drie vrouwen. Thomas De Gendt, Lawrence Naesen en Otto Vergaerde zijn de mannelijke deelnemers bij de Belgen.

NAESEN HOUDT SLECHTS 12 MINUTEN VOL

De Gendt heeft dit jaar in de grote ronden nog laten zien dat hij een pittige tijdrit in de benen heeft en het is dus niet verwonderlijk dat het voor de andere twee veeleer aanklampen is. Lawrence Naesen was daar niet erg lang toe in staat: na twaalf minuten lag het broertje van Oliver Naesen er al af.

Ook voor Vergaerde zal er niet veel overnemen bij zijn, maar die moet wel kost wat kost bij De Gendt blijven. Doordat ze slechts met drie zijn, is er niet veel ruimte om los te laten. Het is immers de tijd van de tweede die telt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties