Details van voorbereiding niet eens zo belangrijk, Belgische wegen kunnen wel naar wereldtitel leiden voor Sagan

Details van voorbereiding niet eens zo belangrijk, Belgische wegen kunnen wel naar wereldtitel leiden voor Sagan
Foto: © photonews

Door zich opnieuw te verzekeren van de groene trui heeft Peter Sagan één van zijn grootste doelen al binnen. Er rest hem dit jaar nog één ander groot doel: wereldkampioen worden. Voor de vierde keer zou dat al zijn. Zijn voorbereiding heeft hij inmiddels ook al vastgelegd.

Die start eind deze maand met de Cyclassics in Hamburg. Vervolgens gaat het naar Canada voor de GP Québec en de GP Montréal. De generale repetitie vindt vervolgens plaats in... België. Met eerst de Primus Classic Impanis-Van Petegem en ook nog de Gooike Pijl. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Maar wat betekent het nu voor Sagan zelf?

Dat de Slovaak goed voorbereid aan de start moet staan is een feit, maar via welk programma die verloopt en welke koersen hij rijdt, is eigenlijk van ondergeschikt belang. Waarschijnlijk is het voornaamste dat deze voorbereiding weer anders is dan de voorgaande jaren. Dat Sagan een uitdaging vindt in de hierboven genoemde koersen en in een goede gemoedstoestand naar Yorkshire kan.

ZELFS AANRIJDING TIJDENS VUELTA KAN

Voorts is het voor Sagan allemaal voor het even. Dat bewijst ook het verleden. Elk jaar dat de man van Bora-Hansgrohe naar de wereldtitel vlamde, reed hij in aanloop naar het WK een andere kalender. In 2015 stond hij aan de start van de eerste acht Vueltaritten, vooraleer aangereden te worden door een neutrale motor. Het ongeval hield hem niet van een eerste wereldtitel.

Een jaar later deed hij mee aan een testevent voor de Olympische Spelen in Rio, reed hij de Eneco Tour en werd hij in Doha opnieuw wereldkampioen. Na zijn uitsluiting in de Tour in 2017 volgden deelnames aan de Ronde van Polen, de BinckBank Tour en Canadese koersen. In Bergen lag de regenboogtrui opnieuw op hem te wachten.

HERHAALT DE GESCHIEDENIS ZICH?

Om maar aan te geven: Sagan hoeft in de weken vooraf aan het WK niet in eeen telkens wederkerend vast stramien te zitten. Vorig jaar reed hij de Vuelta volledig uit. Het contrast kan dus niet groter zijn en dat op zich lijkt wel positief. En het zou zomaar kunnen dat een voorbereiding over Belgische wegen naar de wereldtitel leidt. Dat is immers nog al het geval geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties