Dernycriterium in Wilrijk hoopt dat nieuw doemscenario uitblijft en kan De Gendt en Merlier verwelkomen

Dernycriterium in Wilrijk hoopt dat nieuw doemscenario uitblijft en kan De Gendt en Merlier verwelkomen
Foto: © photonews

Het zijn niet alleen grote ronden die Thomas De Gendt nog rijdt dit seizoen. Maandag staat hij ook aan de start van het dernycriterium in Wilrijk. Knap van de organisatie, dat toch te maken heeft met concurrentie van de BinckBank Tour. Het is wel hopen dat het criterium kan worden uitgereden.

Dat was immers vorig jaar niet het geval. Toen moest de wedstrijd gestaakt worden vanwege een wolkbreuk. "Laat ons gespaard blijven van het doemscenario van twaalf maanden geleden", zegt organisator Guy Vervoort in Gazet van Antwerpen. "Hopelijk kunnen de toeschouwers dit jaar wel tot aan het einde van de race genieten van het dernyspektakel."

TWEE BELGISCHE KAMPIOENEN

De Gendt is overigens niet de enige renner met naam en faamm die het dernycriterium in Wilrijk wist te strikken. Tim Merlier kan zijn nationale driekleur komen tonen. Er komt ook nog een andere Belgisch kampioen aan de start, namelijk die uit het veld. Toon Aerts tekent immers ook present.

Fabio Jakobsen, de Nederlandse sprinter van Deceuninck-Quick.Step, is de meest bekende buitenlander die meedoet. Het criterium gaat maandagavond van start om 19u. Er zullen 36 rondjes gereden worden van 2,5 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties