Wanty-Gobert wil een slag slaan op de top van de Picon Blanco

Wanty-Gobert wil een slag slaan op de top van de Picon Blanco
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf nu is het opnieuw op naar de bergen voor Wanty-Gobert en zijn kopman Guillaume Martin. Deze keer niet in de Tour, wel in de Ronde van Burgos. De eerste twee etappes zijn daar achter de rug en nu komt het echte werk eraan. Martin kijkt er alvast naar uit.

Eerst en vooral moest de Fransman de rit van woensdag zien te overleven. "Naar de finale toe werd het nerveuzer in het peloton, omdat we op 400 meter van de finish door een smalle bocht moesten passeren. Dankzij mijn ploegmaten was ik perfect gepositioneerd om de licht hellende aankomststrook op keien aan te vatten."

EERSTE AANKOMST BERGOP

Uiteindelijk werd het objectief voor de tweede etappe wel bewerkstelligd. "Mijn 16e plaats was het hoogst haalbare en ik verloor geen tijd, ik kan dus tevreden terugblikken op deze rit." Donderdag is de eerste aankomst bergop op de Picon Blanco. Dat belooft andere koek te worden.

Martin is wel niet zo vertrouwd met de omgeving rond de beklimming uit Burgos. "Deze regio is nieuw voor mij, maar ik zag de aankomst op de Picon Blanco op televisie vorig jaar en ik denk dat deze me ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties