De transferperiode van Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step: Wat gebeurde er al en wat is er nog nodig?

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
De transferperiode van Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step: Wat gebeurde er al en wat is er nog nodig?
Foto: © photonews

De maand augustus is al een tijdje bezig en dat wil zeggen: wielertransfers! Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal zagen al heel wat renners vertrekken en haalden ook wat nieuwkomers binnen.

Deceuninck-Quick Step

Laat ons beginnen met een van de meest succesvolle formaties van de laatste jaren. Deceuninck-Quick Step moet elk jaar heel wat ervaring en talent laten gaan. Vorig seizoen moest het nog afscheid nemen van De Plus, Narvaez, Gaviria, Schachmann en Terpstra, maar kon dat met een goed transferbeleid toch opvangen. De inkomende transfers van Evenepoel en Honoré pakten goed uit en er werden enkele stevige contractverlengingen uitgedeeld.

Volgend seizoen ziet Patrick Lefevere opnieuw enkele uitstekende renners vertrekken. De supertandem Elia Viviani en Fabio Sabatini gaan Cofidis versterken, Max Richeze gaat de lead-out van Gaviria opnieuw verzorgen bij UAE, klassementsman Enric Mas gaat Landa en Quintana vervangen bij Movistar en Martinelli mag meer voor eigen rekening rijden bij Cofidis. Verder kregen ook Petr Vakoc, Rémi Cavagna en Eros Capecchi nog geen contractverlenging. Philippe Gilbert zou dan weer naar de Belgische concurrent Lotto-Soudal trekken.

Volgend seizoen hopen ze bij Deceuninck-Quick Step dat er opnieuw enkele jongens opstaan die dit seizoen wat onder de radar bleven. José Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen zullen samen de overwinningen van Elia Viviani moeten opvangen. 

Het nakende vertrek van Philippe Gilbert zal opgevangen worden door Kasper Asgreen. De jonge Deen is bezig aan een onwaarschijnlijk seizoen en werd onder meer tweede in de Ronde van Vlaanderen. Stijn Steels (Roompot) en Bert Van Lerberghe (Cofidis) moeten voor meer selectie opties zorgen tijdens het voorjaar.

Het verlies van Enric Mas moet tot slot mee vervangen worden door Remco Evenepoel, James Knox en nieuwkomer Mattia Cattaneo. Evenepoel zal volgen seizoen een nieuwe stap proberen zetten in zijn carrière, Knox toonde zich  met een podiumplek in de Adriatica Ionica Race en een top 10 in de Ronde van Polen. Nieuwkomer Cattaneo liet in de Giro zien over goede klimmersbenen te beschikken en kan in dienst rijden, maar ook voor zichzelf.

Bij Lotto-Soudal zijn er op dit moment nog geen afgeronde transfers. Vorig seizoen moest het vertrek van André Greipel met zijn sprinttrein (Sieberg-Bak) opgevangen worden. Dat werd een succes want Caleb Ewan bleek al snel een schot in de roos te zijn. Verder liet ook de Noorse klimmer Carl Fredrik Hagen een goede indruk en toonde Stan Dewulf af en toe al mooie dingen.

De lijst van mogelijke vertrekkers is in elk geval groot. Lawrence Naesen verlaat na twee vrij anonieme jaren de ploeg, hij gaat samen met zijn broer Oliver koersen bij AG2R. Kopman Tiesj Benoot is wel een zware aderlating, hij gaat bij Team Sunweb aan de slag. Daarnaast kunnen ook Keukeleire (Mitchelton?), Campenaerts (Dimension Data?), Monfort, Wouters, Frison, De Buyst, Hansen, Blythe en Vanendert de ploeg nog verlaten. Zij kregen allemaal nog geen contractverlenging.

Aan inkomende zijde waren er al veel geruchten, maar nog geen officiële transfers. De jonge talenten Brent Van Moer en Gerben Thijssen kunnen het vertrek van Lawrence Naesen en eventueel nog enkele andere renners zeker opvangen. Thijssen is bijzonder snel en won vorige maand nog de Memorial Philippe Van Coningsloo. Ook Stan Dewulf moet in staat geacht worden om volgend seizoen een extra stap te zetten en zich te laten zien in het klassieke voorjaar. 

De vervangers voor Tiesj Benoot zouden John Degenkolb en Philippe Gilbert kunnen worden. Het duo leek lange tijd zo goed als getekend te hebben, maar een bevestiging kwam er nog niet. Degenkolb zou na Ewan een tweede sprinter zijn voor de ploeg en een extra kopman worden voor het voorjaar. Gilbert kan met zijn ervaring in een goede dag nog steeds elke koers winnen.

Zelfs al tekenen Degenkolb en Gilbert dan zal Lotto-Soudal toch nog moeten uitkijken naar wat extra renners. De selectie is bijzonder smal op dit moment, maar de kans is groot dat er nog heel wat renners hun contract verlengen in de aankomende periode. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties