Alaphilippe verzilvert bloedvorm met ritzege in Tirreno-Adriatico, Van Avermaet strandt op tweede plek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Alaphilippe verzilvert bloedvorm met ritzege in Tirreno-Adriatico, Van Avermaet strandt op tweede plek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in lijn in de Tirreno-Adriatico is gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe. De renner van Deceuninck-Quick.Step bleef onze landgenoot Greg Van Avermaet (CCC) voor.

Geen Belgen in de vlucht van de dag, wel een vijftal met daarbij onder meer de Bask Markel Irizar (Trek-Segafredo). De voorsprong van de vijf werd nooit echt bijzonder groot, onder impuls van heel wat ploegen die een mannetje hadden die zijn kans schoon zag om de rit met aankomst op een licht hellende strook te winnen. 

Roglic, Fuglsang en Lutsenko deden nog een poging in het slot, maar uiteindelijk werd er toch gesprint met een grote groep. 

Van Avermaet nét niet

In de laatste hectometers timede Van Avermaet zijn aanval goed, maar aan Alaphilippe was weinig te doen. 'Loulou' kon zelfs nog eens rustig achterom kijken en uitbundig vieren. Van Avermaet werd tweede, de Italiaan Alberto Bettiol (Education First) derde. 

Tiesj Benoot eindigde als vierde net naast het podium, zijn Lotto Soudal-ploegmaat Tim Wellens was de derde Belg in de top tien op de tiende plek. De leiderstrui blijft bij Mitchelton-Scott, maar verandert van de schouders van Michael Hepburn naar die van Adam Yates. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties