Wout van Aert moet opnieuw zijn meerde erkennen in Van der Poel: "Ik zou graag nog eens juichen"

Redactie
| 24 reacties
Wout van Aert moet opnieuw zijn meerde erkennen in Van der Poel: "Ik zou graag nog eens juichen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert heeft ook vandaag niet kunnen winnen in zijn gloednieuwe wereldkampioenentrui. In de Superprestige in Hoogstraten was opnieuw ene Mathieu van der Poel te sterk.

Wout van Aert reageerde ontgoocheld na zijn tweede plaats in Hoogstraten en vond dat er vandaag niets meer in zat dan die tweede stek: "Zolang die 'klote lussen' vanachter blijven liggen, ga ik hier nooit kunnen winnen. Daar maakte Mathieu elke ronde weer het verschil. Ik had geen moraal meer om daar nog iets op mijn nek te halen. Dat is mijn eigen schuld."

Van Aert was ook opvallend kritisch wat betreft het parcours in Hoogstraten: "Niet elke cross heeft een fantastische berg, maar je kan het toch wel iets origineler maken dan dit. Mathieu heeft zijn kwaliteiten en speelt die goed uit. Voor mij mag heel het parcours lopen zijn. Zo heeft iedereen zijn ding en daar wil ik niet te lang over zagen. Het is mijn verantwoordelijkheid om ook de sterke punten van Mathieu zoals die lussen beter te kunnen. Zo weet ik weer waar ik aan moet werken."

Dus blijft de zege uit in de trui van wereldkampioen. Vorig jaar wist hij na het WK met de cross in Eeklo nog één wedstrijd te winnen. "Ik zou graag nog eens juichen", gaf hij toe. "En ik zal het blijven proberen, al weet ik dat het niet evident zal zijn op het eind van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties