Ritwinnaar Philippe Gilbert en 14 anderen krijgen van UCI dan toch een boete opgelegd na openingsrit

Redactie
| 42 reacties
Ritwinnaar Philippe Gilbert en 14 anderen krijgen van UCI dan toch een boete opgelegd na openingsrit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na afloop van de openingsrit in de Driedaagse hebben 15 renners, waaronder ritwinnaar Philippe Gilbert, een boete gekregen van de wedstrijdcommissarissen van de UCI. De oorzaak? Hun roekeloze rijgedrag toen ze in de aanval waren.

Philippe Gilbert, Marco Haller, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh zijn de 15 renners die een boete kregen opgelegd wegens op het voetpad te fietsen.

Ze moeten ieder een bedrag van 200 Zwitserse frank (185 euro) betalen. De UCI verkoos een geldboete boven een straftijd. "We kunnen niet veel doen. Er gingen te veel renners in de fout. We kunnen ze er toch niet allemaal uitgooien", aldus Joël Alies, wedstrijdvoorzitter van de UCI in HNB.

Communiqué

"Er gaat woensdag een communiqué uit naar de ploegleiders waarin we duidelijk stellen dat alle voetpadrijders worden uitgesloten. En die vertrekt ook naar de hoofdzetel van de Internationale Wielerunie (UCI). Maar je moet ook alles afwegen. Wat is beter? Sommige zaken tolereren of bijvoorbeeld een valpartij riskeren op een van de vele rotondes die veel te smal waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties