"Ik zeg niet dat Aru niks kan, ik zeg gewoon dat hij de Tour niet wint"

Redactie
| 22 reacties
"Ik zeg niet dat Aru niks kan, ik zeg gewoon dat hij de Tour niet wint"

Chris Froome (32) beschikt zoals verwacht over de beste kaarten om de Tour de France te winnen. De Italiaan Fabio Aru (27) wordt misschien wel zijn grootste uitdager. Al gelooft gewezen Tour-winnaar Lucien Van Impe (70) niet in de slaagkansen van Aru...

Aru won in het verleden de Vuelta al, maar dat wil volgens Van Impe niets zeggen. “De Tour is de Ronde van Spanje niet”, zegt onze landgenoot in Het Laatste Nieuws. “Die twee mag je echt niet vergelijken.”

“Ik heb de drie grote rondes gereden, Tour, Giro en Vuelta. De Giro komt nog het dichtst in de buurt van de Tour. En dan nog. De stress, de druk, die is nergens zo groot als in de Tour."

"Het zal in de bergen moeten gebeuren"

"Ik zeg niet dat Aru niks kan. Hij durft ook aan te vallen, ook als anderen zeggen dat het niet mag. Ik zeg gewoon dat hij de Tour niet wint. Het zal in de bergen moeten gebeuren. En daar valt er aan Froome niet te tornen. Hij controleert, en hij zal aanvallen in de laatste twee kilometer. Dan wil ik zien wie er nog kan meegaan met Froome”, besluit Van Impe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties