Nederlandse olympische kampioene treedt in de voetsporen van ... Mathieu van der Poel

Redactie
| 0 reacties
Nederlandse olympische kampioene treedt in de voetsporen van ... Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen zal er begin juli niet bij zijn in de Giro Rosa. De olympische kampioene mikt, net als Mathieu van der Poel, wel op de Wereldbeker mountainbike.

Van der Breggen heeft er al een erg succesvol seizoen opzitten met onder meer winst in de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Eind dit jaar mikt ze vol op haar eerste regenboogtrui in Innsbruck en daarom past de Giro Rosa niet in haar programma.

De Nederlandse zal in plaats van de Giro wél de Wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole rijden. Die vindt plaats tussen 6 en 8 juli. Volgens van der Breggen is dat een goede voorbereiding op het klimwerk dat de rensters eind september op hun bord krijgen in het Oostenrijkse Innsbruck. 

WK

"Het WK wordt op een erg lastig parcours gereden", vertelde van der Breggen tegenover Cyclingnews. "Er moest nog nooit zo veel geklommen worden." Benieuwd of de Nederlandse ook de straffe prestaties op de mountainbike van haar landgenoot Mathieu van der Poel kan evenaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties