Jong talent Robbe Ghys gaat met De Ketele vol voor de zege: "Ik moet meer uit mijn kot komen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
Jong talent Robbe Ghys gaat met De Ketele vol voor de zege: "Ik moet meer uit mijn kot komen"
Foto: © photonews

Op deze Zesdaagse vormt Kenny De Ketele geen duo met Moreno De Pauw, maar wel met Robbe Ghys, met wie hij ook Europees kampioen werd in de ploegkoers. De jongeling steekt veel op van de routinier.

Het is een gedroomde ploegmaat. "Als ik met Kenny rij, weet ik dat er al veel moet gebeuren eer er iets fout zou gaan", aldus Ghys op de eerste nacht van de Zesdaagse. "Intussen kennen we elkaar door en door en als hij zegt: 'gaan', dan ga ik gewoon. Het voelt momenteel heel goed aan."

De twee rijden ook samen in de ploegenachtervolging. "Het vult elkaar wel aan, de kwaliteiten die je hier nodig hebt, komen daarin ook van pas. Het heeft dus zijn voordelen", ging Ghys verder. De jonge renner streed al eens om de podiumplaatsen, maar nu gaat hij met De Ketele resoluut voor de zege.

Vol voor de zege

"In de individuele nummers moet ik nu wat meer uit mijn kot komen dan vorig jaar. Voor de start had ik wel wat stress, maar eens ik op mijn fiets zat, was dat meteen weg en ik zat meteen goed in koers." Ook De Ketele oogde tevreden. "Ik heb een goeie ploegmaat voor deze Zesdaagse, dat zie ik nu al", zei hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties