Sterke Belgen knallen naar het podium in ploegenachtervolging in Londen

Sterke Belgen knallen naar het podium in ploegenachtervolging in Londen
Foto: © photonews

De Wereldbeker baanwielrennen in Londen is een succes geworden voor België. Vooral dan voor de mannen in de ploegenachtervolging. De Ketele en Ghys knalden samen met De Vylder en Van den Bossche naar een hele fraaie tweede tijd. De vrouwenploeg geraakte niet verder dan de zevende plaats.

Dat het bij de mannen nagenoeg perfect liep, was ook al te zien in de kwalificaties. Ook toen zetten ze de tweede tijd neer. Vervolgens namen ze de maat van Italië, waardoor ze konden strijd voor de overwinning. In de finale knalden de Belgische mannen naar een tijd van 3:59.014.

ANDERHALVE SECONDE TEKORT VOOR WINST

Het leverde hen de zilveren medaille op. Er was immers een Brits-Amerikaans team dat nog wel een stukje sneller was. Archibald, Bigham, Lambie en Wale deden nog anderhalve seconden beter dan Kenny De Ketele & co.

Bij de vrouwen reden Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Gilke Croket en Annelies Dom de ploegenachtervolging. Ze begonnen nog wel goed, maar moesten dan wel de duimen leggen voor Polen. In de eindstand belandden de Belgische dames net buiten de top vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties