Marianne Vos komt met onwaarschijnlijk verhaal over bewuste zwangerschappen bij Oost-Europese atletes

Marianne Vos komt met onwaarschijnlijk verhaal over bewuste zwangerschappen bij Oost-Europese atletes
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Denise Betsema en Kim Van de Steene zijn er enkele mama's die in het vrouwenveldrijden dit seizoen al hun opmars hebben gemaakt. Marianne Vos stoort er zich zeker niet aan. Volgens de Nederlandse geloven ze in Oost-Europa zelfs dat een zwangerschap een vrouwelijke atlete sterker maakt.

"Ik vind het niet vreemd dat ze aan de top meedraaien", zegt Vos in De Zondag over Van de Steene & co. "Zeker als ze goed omringd worden, de back-up krijgen van thuis en kunnen trainen zoals het moet. Ik vind zeker niet dat het afbreuk doet aan onze sport."

BEVRUCHTING DOOR MANAGER OF COACH

"Daartegenover wil ik zelfs zeggen: in Oost-Europa werd een zwangerschap vaak toegepast om het vrouwelijk lichaam sterker te maken", verbaast Vos. "Heb je die verhalen nooit gehoord? Dat een vrouwelijk atleet werd bevrucht door een manager of coach om de hormonale verhoudingen te wijzigen."

Er zit zowaar ook een gedachte achter. Zelfs één die Marianne Vos ook niet meteen ongeloofwaardig acht. "Een zwangerschap zou je lichaam sterker maken. Ik sta er niet heel erg van te kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties