Oranje boven in Frankrijk, Vos vult een van laatste manco's op geweldige erelijst in

Oranje boven in Frankrijk, Vos vult een van laatste manco's op geweldige erelijst in
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Sanne Cant op de wereldbekercross van Pontchâteau. Zij verkoos een stage in Spanje boven de Wereldbeker, waardoor de eindzege voor Marianne Vos voor het rapen lag. En of we een Nederlandse show kregen?

Marianne Vos kon de eindzege in de Wereldbeker vastleggen door de afwezigheid van Cant en ze trok dan ook meteen ten strijde. In de eerste rondes deed Compton goed mee op het snelle parcours van het Franse Pontchâteau.

Ook Lechner toonde even haar kunnen op de balkjes, maar daarna was het een grote Nederlandse show, met heel veel oranjevolk voorin. Vos, Betsema en Kaptheijns streden uiteindelijk voor de zege en sloegen een kloof op de rest.

Oranje Boven

De eerste twee wisten op het einde ook Kaptheijns in meerdere fases af te schudden, de laatste ronde werd een absoluut prangertje. Vos nam het initiatief en Betsema kraakte. 

Winst in Pontchâteau zo voor de ervaren Nederlandse, die nu al zeker is van eindwinst in de Wereldbeker. Voor Vos is met de eindzege in de Wereldbeker ook meteen een van de laatste manco's op de rijkgevulde erelijst ingevuld.

Betsema en Kaptheijns vervolledigden het podium, met onder meer Alvarado (4e), Worst (7e) en Nagengast (8e) ging de Nederlandse show onverminderd verder. Ellen Van Loy werd eerste Belgische op plek vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties