Belg gaat als leider de slotavond van Zesdaagse van Berlijn in

Belg gaat als leider de slotavond van Zesdaagse van Berlijn in
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel veel landgenoten zijn er niet aanwezig in Berlijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen Belgische glansprestaties te noteren vallen in deze Zesdaagse. In het bijzonder Robbe Ghys geeft elke dag weer het beste van zichzelf. Hij begint samen met Stroetinga als leider aan de slotavond.

Robbe Ghys rijdt in Berlijn samen met de Nederlander Wim Stroetinga en dat lijkt een goede combinatie te zijn. Ze begonnen nog rustig, maar maakten gestaag progressie en staan nu met nog één avond te gaan aan de leiding. Bovendien hebben ze zelfs op hun dichtste belagers een ronde voorsprong.

Op de voorlaatste dag van de Zesdaagse sprongen Ghys en Stroetinga van de derde naar de eerste plaats. Hun ronde voorsprong reden ze bijeen in de tweede madison van de avond. Ze reageerden ook gevat op een uitval van Kluge en Reinhardt.

HESTERS PAS ZEVENDE

De Duitsers tellen na hun ronde achterstan dook veertien punten minder dan het leidersduo. Afwachten dus of Ghys en Stroetinga het kunnen afmaken. Voor onze andere landgenoot in Berlijn, Jules Hesters, zit er zeker niet meer in dan een ereplaats. Hij staat samen met Melvin van Zijl pas zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties