Deceuninck-Quick.Step schiet wél raak op dag twee van Ronde van Colombia

Deceuninck-Quick.Step schiet wél raak op dag twee van Ronde van Colombia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een vlakke etappe over 150 kilometer van en naar La Ceja kreeg de Ronde van Colombia een vervolg op de ploegentijdrit. Het te voorspellen scenario kwam ook uit: er werd aan de aankomst gesprint om de overwinning. Alvaro Hodeg liet Deceuninck-Quick.Step juichen.

Drie renners hadden een mooie voorsprong bij mekaar gefietst: Jose Hernandez, Simon Pellaud en Oscar Sevilla. De drie oorspronkelijke vluchters kregen er later nog drie metgezellen bij. De kopgroep van zes had met nog 110 kilometer voor de boeg een bonus van drie en een halve minuut op het peloton.

STERKE VLUCHTERS GEGREPEN IN SLOTKILOMETERS

De renners die voorin waren komen aansluiten, zouden hun inspanning later bekomen. Pellaud en Sevilla toonden zich immers veruit de sterksten in de kopgroep. Zij gingen er dan maar met hun tweetjes vandoor en hadden op tien kilometer van de aankomst nog een minuut en tien seconden over op de grote massa.

Uiteraard maakten de sprintersploegen in de finale volle vaart en bij het ingaan van de laatste kilometers was het verhaal van Pellaud en Sevilla voorbij. Na de tweede plaats in de ploegentijdrit, was het in deze massasprint wel raak voor Deceuninck-Quick.Step. Alvaro Hodeg toonde zich de snelste sprinter aan de meet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties