Nairo Quintana voert in eigen land ferm nummertje op, eindzege naar Astana

Nairo Quintana voert in eigen land ferm nummertje op, eindzege naar Astana
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Colombia was de koninginnenrit aan de beurt en die was niet voor doetjes. In de finale was het aan de rasechte klimmers. Astana was als blok opnieuw sterk vertegenwoordigd en leverde in de persoon van Lopez de eindwinnaar, maar de dagzege was voor Quintana.

Het peloton in de Ronde van Colombia kreeg een etappe naar Las Palmas voor de wielen, met een aankomst bovenop de plaatselijke berg. Voer voor pure klimmers. Avila, Roldan, Cuesta en Brown zaten in de ontsnapping van de dag. De vier kregen een voorsprong van meer dan vier minuten. Bij het naderen van de laatste beklimming was die al wel fel gereduceerd.

Op de bewuste klim van 15,5 km aan 6,3% regende het demarrages. Zo sloeg Winner Anacona zijn slag. De Colombiaan kreeg Kevin Rivera mee. Ook enkele ploegmaats van Anacona toonden hun klimmersbenen. Quintana en Carapaz volgden op twintig seconden. In hun gezelschap zaten ook nog renners als Bernal, Martines, Sosa en Lopez.

EINDWINNAAR LOPEZ GEREMONTEERD

Voor Alaphilippe duurde de klim van Las Palmas vier kilometer te lang. Lopez voelde zich wel nog fris en ging met een nieuwe aanval helemaal naar het front. Daar zat snee op, maar toch was het nog een andere klimmer die de ultieme versnelling in huis had.

Nairo Quintana demonstreerde nog eens zijn talent als vanouds en klom naar de overwinning. Sosa reed naar plek twee. Lopez moest vrede nemen met de derde plaats, maar die was meer dan voldoende om zich te verzekeren van eindwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties