Meeusen op de meet geklopt: "Ik moest de trui tonen nu Mathieu er niet bij was"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 31 reacties
Meeusen op de meet geklopt: "Ik moest de trui tonen nu Mathieu er niet bij was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert kregen de andere renners nog eens een kans om zich in de kijker te rijden. Tom Meeusen greep die kans met beide handen.

Winnen deed hij net niet, toch kan Tom Meeusen terugblikken op een mooie cross. Hij vlamde samen met Toon Aerts naar de finish en de Belgische kampioen toonde zich op de meet de sterkste. “Ik heb hard afgezien vandaag, maar ik ben blij dat ik nog eens heb kunnen meestrijden”, aldus Tom Meeusen bij Sporza.

Meeusen reed zowat de hele cross in de achtervolging en met een mooie uitval wist hij de kopgroep bijna te verrassen. “Ik ben een finisher hé! Als de finish in zicht is dan kan ik altijd dat tikkeltje meer. Ik wilde het gewring vermijden dus besloot ik om er op het wasbord vandoor te gaan. Als ik daar een voorsprong kon pakken wist ik dat ik het podium zou halen.”

En dat deed hij ook. In de tweestrijd met Toon Aerts moest hij zijn meerdere erkennen in de Belgische kampioen. “Toon is vandaag de verdiende winnaar. Bovendien is mijn ploeg het met Mathieu gewoon om in de kijker te rijden en nu ben ik blij dat ik onze trui vandaag heb kunnen tonen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties