Tweede van vorig jaar onzeker voor Kuurne en moet al zeker de Omloop schrappen

Tweede van vorig jaar onzeker voor Kuurne en moet al zeker de Omloop schrappen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tal van wielrenners sukkelen blijkbaar met ziekte en zien daardoor hun aanwezigheid in het Vlaamse openingsweekend in het gedrang komen. Ook bij Arnaud Démare is het van dat. De sprinter van Groupama-FDJ trekt een streep door de Omloop en is onzeker voor Kuurne-Brussel-Kuurne.

Daarmee komt er zaterdag al zeker een kanshebber minder aan de start. Démare was immers al meerdere keren goed voor een top tien-notering in de Omloop Het Nieuwsblad. Kuurne-Brussel-Kuurne moet hem in principe nog beter liggen. De Fransman stond jaar op het podium in Kuurne nadat hij als tweede gefinisht was.

Sportdirecteur Frédéric Guesdon kwam al met een verklaring. "Onze initiële plannen voor Het Nieuwsblad moeten we een beetje aanpassen aangezien onze sprinter Arnaud Démare nog niet hersteld is van de griepaanval waar hij last van kreeg in de laatste rit van de Ronde van de Algarve. Het doel is om zijn herstel niet in het gedrang te brengen zodat hij goed aan de start van Parijs-Nice komt."

Naast Démare ziet Groupama-FDJ ook Jacobo Guarnieri ziek uitvallen. Daardoor zal de Franse ploeg met slechts zes renners van start gaan in de Omloop. In principe waren beide renners ook geselecteerd voor Kuurne. Het is afwachten of ze tegen zondag wel klaar geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties