? Sportdirecteur doet derde etappe uit de doeken: "De windrichting is interessant"

? Sportdirecteur doet derde etappe uit de doeken: "De windrichting is interessant"
Foto: © photonews

De eerste twee ritten in Parijs-Nice eindigden in een massasprint, al betekent dat niet dat er onderweg niets te zien was. Het was telkens volle bak koers en daar had de wind wel één en ander mee te maken. Krijgen we vandaag een soortgelijk scenario? Nicolas Portal laat er zich over uit.

"De wind is iets minder sterk, maar het is nog genoeg om tot een breuk te komen. De windrichting is wel interessant. Het is de hele dag wind op kop. Tot er nog veertig of vijftig kilometer te gaan is: dan gaat de wind licht naar links", geeft de sportdirecteur van Team Sky aan.

De Fransman is alleszins tevreden met hoe de ploeg de eerste dagen verteerd heeft. "We moeten klaar zijn voor alles. In het klassement staan we er perfect voor. Onze twee sterkste renners staan in perfecte positie. Beter kan niet."

MENTAAL SPELLETJE

Nu is het zaak om nog even bij de les te zijn. "We moeten gefocust en geconcentreerd zijn en morgen zal het dan koers worden tussen de klassementsrenners. Vandaag is de laatste dag van het vlakke blok met de wind. Fysiek is iedereen in het peloton in orde. Het is een mentaal spelletje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties