Lotte Kopecky moet meerdere erkennen in Nederlandse

Lotte Kopecky moet meerdere erkennen in Nederlandse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vrouwen hebben hun editie van Nokere Koerse al afgewerkt. Aangezien er deze ochtend weinig wind stond, was het geen verrassing dat de wedstrijd eindigde in een massasprint. Lotte Kopecky behoorde dan ook tot de favorieten, maar moest zich tevreden stellen met een podiumplaats.

De dames vertrokken om 9u45. Een groot deel van de wedstrijd werd in groep afgewerkt. Bij het aansnijden van de finale kwam een compact peloton in aanmerking voor de overwinning. Het laatste rondje rond Nokereberg vatten de rensters samen aan.

Ook de laatste kilometers zorgden niet meer voor afscheiding. Het werd dus een onvermijdelijke massasprint. Vaak is dat een kolfje naar de hand van Lotte Kopecky. De renster van Lotto Soudal Ladies geraakte deze keer niet verder dan een derde plaats. Lorena Wiebes van Parkhotel Valkenburg sprintte naar de zege.

DRIE BELGISCHE RENSTERS IN TOP TIEN

De Duitse Lisa Klein spurtte overigens naar een tweede plaats. Naast Kopecky zaten er nog twee andere Belgische rensters in de top tien. Kelly Van den Steen eindigde mooi zesde en voor Annelies Dom was er een negende plaats weggelegd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties