Afwezigheid van Stuyven en Degenkolb in kopgroep kent zelfde verklaring

Afwezigheid van Stuyven en Degenkolb in kopgroep kent zelfde verklaring
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Uiteindelijk konden er tien renners sprinten om de zege op de Via Roma. Bij Trek-Segafredo beschikken ze wel over een paar snelle mannen, maar geen van hen zat voorin. Opvallend was dat zowel Jasper Stuyven als John Degenkolb met het zelfde probleem te maken kregen.

Oorspronkelijk was Degenkolb aangeduid als kopman voor Milaan-Sanremo. In de afdaling van de Poggio had de Duitser ongetwijfeld de neiging om eens hard te vloeken: door kettingproblemen zag hij de kans verloren gaan om nog naar de kopgroep toe te rijden.

OOK KETTING VAN STUYVEN HOUDT HET NIET

Bij Trek-Segafredo schakelden ze toen over op plan B, namelijk Jasper Stuyven. Dat duurde ook niet lang, want een kilometer verderop begaf de ketting van Stuyven het eveneens. Uiteindelijk moest onze landgenoot het stellen met een 79ste plaats en bolde zijn ploegmaat Degenkolb als 84ste over de streep.

Sowieso hadden ze in de afdaling wel wat werk voor de boeg. Toen op de Poggio de zeven sterkste renners wegreden, zaten ze daar niet bij. Stuyven en Degenkolb kwamen boven met een achterstand van 19 seconden op de leiders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties