Sagan kan op zoek naar recordzege in Gent-Wevelgem

Sagan kan op zoek naar recordzege in Gent-Wevelgem

Voor Peter Sagan is het een geaccidenteerd seizoensbegin geweest, met natuurlijk onder andere dat maagvirus.. Maar 'Peter de Grote' hoeft niet te panikeren: Gent-Wevelgem komt er immers aan. Een koers die hem past als gegoten. De Slovaak wist er al driemaal te winnen.

Een eerste keer won hij al in 2013, in dienst van Cannondale. Voor Tinkoff won hij in 2016 en vorig jaar was het weer prijs in het truitje van Bora-Hansgrohe. Ook de teller van Robert Van Eenaeme, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Tom Boonen en Mario Cipollini staat in Gent-Wevelgem op drie.

Een overwinning komende zondag zou van Sagan dus de enige recordhouder maken. Dan moet hij wel voorbij andere ronkende namen als Gaviria, Viviani, Démare, Degenkolb en Van Avermaet. Viviani en Démare stonden vorig jaar ook op het podium. De Italiaan was na zijn tweede plek tot tranen toe bewogen.

JAKOBSEN IN SELECTIE DECEUNINCK-QUICK.STEP

Het kan natuurlijk ook altijd zijn dat Deceuninck-Quick.Step nog een andere renner uitspeelt. Fabio Jakobsen is alvast toegevoegd aan de selectie. Uit Belgische hoek komen onder meer Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Jens Keukeleire en Wout van Aert aan de start.

VAN DER POEL DEBUTEERT

Gaviria kan rekenen op de diensten van Kristoff en ook de Italianen Colbrelli en Trentin zijn uiteraard niet te onderschatten. Mathieu van der Poel gaat voor het eerst van start in Flanders Field en ook zijn landgenoot Niki Terpstra tekent present. Uitkijken dus of één van deze namen Peter Sagan van zijn recordzege kan houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties