Kopecky tevreden met nieuwe derde plaats en verklapt aanpak voor Gent-Wevelgem

Kopecky tevreden met nieuwe derde plaats en verklapt aanpak voor Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als Kirsten Wild en Lorena Wiebes mocht Lotte Kopecky aan aankomst van Brugge-De Panne postvatten op het podium tijdens de huldigingsceremonie. Net als in Nokere Koerse was de renster van Lotto Soudal Ladies goed voor een derde plaats. Met die uitslag kon ze gerust leven.

"Vorige week stond ik al op het podium en vandaag weer. Ik ben er zeker tevreden mee. Perfect was het zeker niet, maar ik zat wel op de plaats waar ik moest zitten. Ik zat in het wiel van Dideriksen. Die deed de deur dicht waardoor ik niet kon aanzetten. Dan kwamen ze langs links. Ik dacht: even inhouden en dan pas aangaan", beschreef Kopecky haar sprint.

NIET DE LASTIGSTE WEDSTRIJD

Het was een wedstrijd aan hoge snelheid, maar het was zeker niet te zwaar voor Kopecky. "Als je in de buik van het peloton zit, valt dat best mee. Het was wel zaak om vooraan te rijden. Anders verspeel je teveel krachten. Het was draaien en keren. Het was niet de lastigste wedstrijd."

Het volgende doel waar het naar uitkijken is, is zonder twijfel Gent-Wevelgem. Lopecky trekt daar naartoe met goede hoop. "De vorm is heel goed. We zullen zien of ik met de eerste groep mee de Kemmelberg over geraak. Als het een massasprint is, weet je het nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties