Terugval een harde klap voor Marcel Kittel: "Het is een zeer moeilijke periode"

Terugval een harde klap voor Marcel Kittel: "Het is een zeer moeilijke periode"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moest het jaar van de heropstanding worden voor Marcel Kittel, maar dat lijkt niet te gaan lukken. Nochtans kende de Duitser een verdienstelijk begin van het seizoen waarin hij geregeld meedeed in sprints. In De Panne haalde hij echter met moeite nog de top dertig.

Voor Radsport-News blikt de spurter van Katusha terug op de Driedaagse Brugge-De Panne. "Na alle valpartijen zaten we in de laatste ronde ver achterop. Het heeft veel energie gekost weer terug te keren. Dat is geen excuus: Dylan Groenewegen zat aan ons wiel op dat moment en zoals je ziet, was het nog mogelijk om te winnen."

GEEN EXCUSES ZOEKEN

Kittel lijkt dus opnieuw een stap achteruit te zetten en dat zint hem helemaal niet. "Ik weet niet wat er scheelt. Ik wil geen excuses zoeken of zeggen dat alles in orde is. Ik ben niet gelukkig met hoe de finale gelopen is. Ik moet nadenken over wat ik kan verbeteren."

Het uitblijven van goede resultaten begint serieus op hem te wegen. "Het is in ieder geval een zeer moeilijke periode. Ik weet niet of het mentaal of fysiek is, waarschijnlijk een combinatie van beiden. Momenteel is het moeilijk om ermee om te gaan. Dat geef ik eerlijk toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties