Als de winnaar van vorig jaar het zegt... "Ik denk dat er wel 10 favorieten zijn voor de Ronde"

Redactie
| 46 reacties
Als de winnaar van vorig jaar het zegt...  "Ik denk dat er wel 10 favorieten zijn voor de Ronde"
Foto: © photonews

Hij mag dan wel de winnaar van vorig jaar zijn in de Ronde van Vlaanderen, maar toch wordt er niet heel vaak over Niki Terpstra (Direct Energie) gesproken als het over de kanshebbers van dit seizoen gaat. "Niemand steekt er bovenuit", aldus de Nederlander over de favorieten.

Vorig jaar won Terpstra de E3 en de Ronde, maar dit jaar blijft die grote zege voorlopig uit. "In de meeste klassiekers had ik een goed gevoel", vertelt de kopman van Direct Energie in gesprek met Sporza. "Maar nog niet het topgevoel. Vorig jaar was ik wel top en lukte het dan telkens net wel. Maar het voorjaar is nog niet voorbij."

Aan kanshebbers geen gebrek volgens Terpstra. "Ik denk dat er wel 10 favorieten zijn voor de Ronde van Vlaanderen, niemand steekt er bovenuit. Het wordt spektakel zondag. De top is breed, omdat er jonge renners in het voorjaar zijn bij gekomen. En de oudere generatie staat er ook nog altijd."

Jungels en Van der Poel

En natuurlijk worden heel wat ex-ploegmaats van Terpstra bij Deceuninck-Quick.Step als favoriet genoemd. "Jungels rijdt geweldig sterk. In elke klassieker waar hij startte, reed hij in de aanval. Dat is niet gemakkelijk. Hij is zondag een van de vele favorieten. En ook Mathieu van der Poel maakt een extreem goede indruk. Ik moet gewoon een goede dag hebben zondag", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties