Ook Belgische dames ver te zoeken: pech speelt wel cruciale factor

Ook Belgische dames ver te zoeken: pech speelt wel cruciale factor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar van 2019 is niet bepaald een groot festijn voor het Belgische wielrennen. Bij de mannen eindigde er geen enkele Belg in de top vijf, wat in principe toch niet vaak gebeurt. Ook bij de dames zat er geen dichte ereplaats in. Een lekke band voor Kopecky hielp op dat vlak ook zeker niet.

Lotte Kopecky reed voor Lotto Soudal Ladies een goede koers, ook al kreeg ze het op de Oude Kwaremont wat lastiger. Desondanks belandde ze in een mooi groepje met haar ploeggenote Julie Van De Velde. Grootste probleem was dat Kopecky lek reed tussen de Oude Kwaremont en Paterberg. Zo waren haar kansen op een goed resultaat verkeken.

DE VUYST BESTE BELGISCHE

Sofie de Vuyst werd onlangs zesde in Dwars door Vlaanderen en mocht dus ook in Vlaanderens Mooiste hopen op een goede uitslag. De Vuyst was beste Belgische, maar eindigde pas zestiende. Op de Paterberg kon ze net niet aansluiten bij het groepje dat uiteindelijk sprintte voor de vierde plaats.

Voorts was het ook uitkijken naar Jolien D'hoore, voor wie het al een succes was dat ze aan de start stond. Amper drie weken geleden brak ze immers haar sleutelbeen. Om een uitslag te rijden, waren de laatste dertig kilometer er teveel aan. Maar door de Ronde uit te rijden, was haar voornaamste doel wel bereikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties