Niki Terpstra: "Lefevere laat renners op tijd gaan, maar hoop niet dat ik er daar één van ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Niki Terpstra: "Lefevere laat renners op tijd gaan, maar hoop niet dat ik er daar één van ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een wederkerend fenomeen bij de ploeg van Patrick Lefevere is vaak dat renners hun niveau niet meer halen als ze elders gaan fietsen. Niki Terpstra (Direct Energie) hoopt niet dat hij één van die renners is.

Terpstra kende vorig seizoen een supervoorjaar met winst in de Ronde en de E3. Hij verzilverde dat voorjaar met een transfer naar Direct Energie, waar hij een riant salaris opstrijkt. Maar vaak halen renners niet meer hun niveau van bij de ploeg van Patrick Lefevere. Ook bij Terpstra? 

"We mogen dat ook niet overdrijven", zegt Lefevere daarover in Extra Time Koers. "Er zijn wel een aantal jongens die nog prijzen gereden hebben, zoals Kwiatkowski bijvoorbeeld. Ik denk dat het een beetje een samenloop van omstandigheden is: onze manier van koersen, de sfeer in de ploeg."

Lefevere de baas

"Er is ook heel weinig verloop bij ons, ook bij het personeel. Mensen voelen zich thuis en wij zijn een geoliede ketting. En - zonder pretentie - iedereen weet ook dat ik de baas ben."

Terpstra zelf beaamt wat zijn voormalige ploegmanager zegt. "De ploeg is in de breedte natuurlijk sterk. Ze staan altijd met een goed team aan de start. En ik denk ook dat Patrick zijn renners soms op tijd laat gaan. Ik hoop dat ik daar niet eentje van ben en dat ik nog wel prestaties kan neerzetten", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties