Jong Belgisch talent toont nogmaals potentieel met tweede plaats in openingsrit Ronde van Bretagne

Jong Belgisch talent toont nogmaals potentieel met tweede plaats in openingsrit Ronde van Bretagne
Foto: © photonews

De ontwikkeling van iemand als Bjorg Lambrecht geeft nog eens aan dat ze bij het opleidingsteam van Lotto-Soudal goed werk leveren. Ook nu hebben ze daar nog enkele talentjes zitten. Zoals Julian Mertens bijvoorbeeld. Die heeft van zich doen spreken in de Ronde van Bretagne.

De Ronde van Bretagne is een rittenkoers die in 2006 nog gewonnen werd door Dries Devenyns. Ook de 21-jarige Julian Mertens, als derdejaarsbelofte bezig aan zijn eerste jaar bij Lotto-Soudal, is vastbesloten er het maximum uit te halen.

OOK AL OP DE AFSPRAAK IN L-B-L

In de openingsrit liet Mertens al een hele knappe tweede plaats optekenen. Enkel Manuel Belletti ging hem vooraf. De Italiaan won dit jaar ook overigens al een rit in de Ronde van Sicilië. Mooie uitslag dus voor Mertens, die zo zijn goede vorm bevestigt nadat hij ook al zevende werd in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Er eindigden in de eerste rit in de Ronde van Bretagne nog twee andere Belgen in de top tien. Tom Dernies reed naar een zevende plaats. Net achter hem eindigde Arne Marit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties