Hoogtestage moet voor Jan Bakelants opleveren in Luik-Bastenaken-Luik

Hoogtestage moet voor Jan Bakelants opleveren in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Voorbije woensdag heeft Jan Bakelants al terug eens kunnen ervaren wat het is om een Waalse klassieker te rijden. Ook in Luik-Bastenaken-Luik verwacht zijn ploeg wel wat van hem. Tal van scenario's liggen klaar en daar zal onze landgenoot zeker een rol in spelen.

Trainer Aike Visbeek blikt voor Sunweb vooruit naar La Doyenne. "Het parcours is veranderd. Zonder de klim van Saint-Nicolas zo dicht bij de finish zouden we een meer open koers moeten krijgen. Het nieuwe parcours betekent dat meer renners zich een kans zullen toedichten. Het zal al vroeg nerveus zijn in de koers", verwacht Visbeek.

"Zeker wanneer we op de Côte de la Redoute komen. Met Michael Matthews en Tom Dumoulin hebben we twee renners die erbij kunnen zijn na die klim als de wedstrijd is opengebroken. Voor de rest is het belangrijk om hen goed te positioneren doorheen de dag zodat ze zoveel mogelijk energie kunnen sparen", zijn de verdere instructies duidelijk.

INITIATIEF NEMEN

"We verwachten dat het een aanvallende finale gaat worden. Tom Dumoulin, Jan Bakelants en Robert Power zijn teruggekeerd van hoogtestage. Ze zijn in een goede vorm om ons aan een topuitslag te helpen", krijgt Bakelants alvast het vertrouwen. "We hebben ons voorbereid op verschillende scenario's. We zullen het initatief nemen als we een opportuniteit zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties