Bakelants moet aan zijde van veldrittalent nog één keer diep gaan op laatste wedstrijddag voor de Giro

Bakelants moet aan zijde van veldrittalent nog één keer diep gaan op laatste wedstrijddag voor de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Waalse klassiekers hebben er serieus ingehakt. Ook voor Jan Bakelants was het afzien. Maar de Sunweb-renner kan dat wel aan. Getuige daarvan zijn topdertignotering in Luik. Woensdag is het voor Bakelants opnieuw koersen geblazen, dan wel in Duitsland.

Bakelants gaat immers meedoen aan de semiklassieker die vroeger bekend stond als Rund um den Henninger-Turm. "Eschborn-Frankfurt is altijd een uitdagende koers", weet trainer Michiel Elijzen. "In de vorige edities kwam het telkens tot een groepssprint, maar niet voordat de verschillende hellingen voor een schifting hadden gezorgd."

De Nederlander doet het plannetje van Sunweb uit de doeken.We starten met een sterk team dat tempo kan maken op de klimmetjes en er een lastige koers kan van maken. Zodat we voor een goed resultaat kunnen gaan met Michael Matthews.

EERSTE WEGWEDSTRIJD NIEUWENHUIS

Naast hem gaan er nog enkele interessante renners van start. "Het zal de eerste wegwedstrijd zijn van Joris Nieuwenhuis na zijn break na het veldritseizoen en zijn eerste wedstrijd in de WorldTour. Het is ook de laatste wedstrijddag van Jan Bakelants, Chris Hamilton, Louis Vervaeke en Robert Power voor de Giro. Het zal goed zijn voor hen om nog een intense koers in de benen te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties